9 dagar kvar - från liten till i alla fall lite större!

Den 14 mars föddes det fyra små valpar... och då var de minsann inte stora. 310 gram vägde valp nummer fyra, och han var en röd hane...



Sedan dess har det varje lördag funnits nya bilder på valparna i mailen, och redan efter en vecka vägde den fjärde valpen (till vänster i bild) 700g.



Efter två veckor var de mest små urgulliga pälsbollar, men inte så mycket mer... Valp nummer fyra vägde nu 1080.



Tre veckor gamla var de båda hanarna i kullen när den här bilden togs, och redan börjar valp fyra vara en liten "knubbis" när vi var och hälsade på valparna, sex veckor gamla, var det fortfarande han som var störst i kullen. 1380g väger han på bilden där han sitter till höger.



Vid fyra veckor börjar man verkligen kunna se hur ortroligt fina och söta de är! Valp nummer fyra väger nu 1800g.



När valparna var fem veckor gamla fick vi då reda på vilken av dem som skulle få flytta hem till oss och bli vår nya familjemedlem. Valp nummer fyra fick av oss namnet Fumihiro - vilket betyder "med öppet sinne" på japanska. Eftersom det var Annikas F-kull behövde han ett namn som började på F, och vi tyckte mycket om just Fumihiro. Till vardags kommer det dock att bli "Hiro", vilket inte är fullt lika tungvrickande! Hela 2370 gram väger han nu! Visst är han väl vackrast i hela världen i alla fall!



Vid sex veckors ålder träffade vi för första gången Hiro, och han var helt bedårande! Busig, gullig, underbar, söt, och väldigt vacker! Han vägde då också hela 3000g!



På valpbesöket fick vi också träffa alla de andra valpköparna. Det var mysigt och vi hoppas såklart få träffa dem fler gånger under Annikas träningsträffar senare i vår/sommar och även till hösten. Kanske ses vi också på utställningar framöver!



Det var alltså vårt lilla charmtroll så här långt! Under helgen kommer förhoppningsvis mer bilder på valparna, vi längtar verkligen efter att få hämta hem honom nu, som tur är så är det inte så många dagar kvar! Vi ska också passa på att sova mycket och länge innan dess, för som Annika redan påpekat så är det många tidiga morgonar som väntar efter att vi hämtat hem lilla Hiro ;-p

12 dagar kvar - hit flyttar Hiro sen!

Precis så är det, och gissa om vi längtar  nu! Om bara tolv ynka dagar ska vi få åka ner till Malmö och hämta hem vår lilla älskade shiba-valp! Och det är alltså hit han ska få flytta... Till vår lägenhet i Karlshamn. Trappuppgången delar vi med ett annat ungt par som har katter, så förhoppningsvis kommer han att lära sig att umgås med katter också, enligt Annika så brukar det fungera bra så länge katterna är snälla :-) Andra och tredje planet bor vi  på, så vi får väl öva på att klä på kläderna snabbt på morgonen när man ska nedför alla trappor fort som bara den ;-) 100m till den nästan outhärdligt vackra strandpromenaden uppväger dock det mesta, samt att se havet genom köksfönstret!


14 dagar kvar - Valpbesök!!

Det är precis vad dagen har ägnats åt! Från halv tolv till halv fem fick vi träffa alla valparna - även om det såklart var Fumihiro som vi längtade mest efter att äntligen få träffa..! Jag säger bara en sak - foton gör dem inte rättvisa, de var minst hundra gånger sötare i verkligheten!! Så underbart fin han var! Längtar, längtar, längtar! Det här kommer att bli de 14 längsta dagarna någonsin i mitt liv! Fumihiro "Hiro" är nu sex veckor gammal, och om två veckor flyttar han alltså hem till oss i Karlshamn!






RSS 2.0