19/3

Världens bästa shiba fyller två år!

 

Så fort tiden går! Nyss hämtade vi hem världens minsta  och sötaste ”pälsboll” från Malmö och lät honom flytta in både i vår lägenhet och i vårt hjärta! Nu fyller lilla Hiro alltså två år!

 

Dagen började med att lilla Hiro och jag låg och mysigt i sängen! Klia magen, gosa, leka lite… Det går ju inte direkt ett servera en vovve frukost på sängen, så det fick duga istället… Sedan blev det dags för frukost och efteråt gick vi till djuraffären. Där fick min lilla älskling välja en leksak han tyckte om, och så valde han ett grisöra också. Efter att han fått välja en ”morgonpaket” blev det dags för en lång och skön tur i skogen och sedan hem för att leka med nya leksaken och sätta i sig grisörat =)  Det var en mycket nöjd vovve som svansade runt och lekte och busade!

 

Till middag hade Hiro önskat sig korv stroganoff eftersom det är hans favoritmat. Och såklart fick han välja på sin födelsedag! Efter två portioner korv stroganoff var Hiro nöjd, mätt och belåten, vill jag lova – och då hade vi ju ändå kvar paketöppningen! Flera leksaker, en aktiveringsleksak och mycket gott fanns bland hans presenter, precis som ett nytt matchande koppel. På det hela taget blev det en mycket bra födelsedag för världens bästa shiba!

Dessutom har lilla Hiro också blivit vaccinerad igen. Efter att ha blivit sydd och så hos veterinären nu vid jul så var han inte särskilt glad över att komma tillbaka till veterinärstationen, vill jag lova! När vi kom in ville Hiro bara ut igen… Fast när han väl fick sprutan så märkte han det inte ens, så det kan inte ha gjort så ont. Jag höll fast honom lite men kelade mest med honom och när veterinären gav sig sprutan så märkte han absolut ingenting. Efteråt, när han fattade att han skulle få gå ut igen, satt han helt lugnt  och väntade på att jag skulle betala och tycktes tänka ”skumt, de gjorde ju inget den här gången?”. 14,4 kg vägde vår ”lilla” kille. Vilket kanske inte är så lite för en shiba direkt!

 

Nu är det drygt en månad kvar tills det är dags att flytta igen. Mycket som ska hinnas med på kort tid, så det är skönt att ha en vovve som bara är villig att vara med överallt och är glad så länge han får vara det. En timmes skogspromenad på morgonen är helt underbart när man vet att man kommer få en stressig dag fylld med studier och jobb.


RSS 2.0