22/9 Hiro är nu anmäld till Malmö Valp! Kom och titta på oss 8 november!

Just precis, hur nervös jag än är så är det faktiskt så! Igår kväll anmälde vi honom och nu ikväll så har jag betalat in pengarna =)  Det betyder att vår söta lilla shiba-pojk ska ställas ut! Och att jag ska spring runt i ringen med honom! Jösses, säger jag bara! Men samtidigt ska det bli grymt kul! För mig och Kim har han alltid varit världens finaste, nu återstår bara att se om domarna också tycker samma sak ;-)

Nu till helgen ska vi ju till Vetlanda en sväng. Ida fyller 18 och det ska vi såklart fira! Dessutom vill min lillebror väldigt, väldigt gärna att Kim ska bygga ihop hans nya speldator XD  Haha hur kommer det sig att det alltid blir alldeles för mycket man ska hitta på - och det på alldeles för kort tid!

Helgen efter det kommer den stora utmaningen, och då handlar det inte om tid... Nej, då ska vi till Malmö och på ytterligare en av Annikas träningsträffar. Och det är dax för ringträning! Läskigt värre, men jättebra att vi får prova på en gång innan den riktiga utställningen! Nu tränar vi därför med Hiro minst ett par gånger om dagen, men bara snabbt, snabbt och väldigt kort. Så att han inte tröttnar!

Idag har vi också varit bora på bågskyttet, det gillar Hiro! En jättestor gräsplan där han kan springa och busa runt! Tja i koppel då självklart, eftersom de skjuter i enda änden, men ändå...

19/9 Träningsträff i Malmö! Och Hiro "hjälper till" att skruva ihop nya möbler...


Återigen dax för träningsträffar! Det är så kul att få träffa massa "shiba-folk" (hoppas ingen tar illa upp, för det är verkligen inte meningen!) och bara prata massa hund! Vi ska i höst nu börja träna mer och mer inför utställningar, så nästa träningsträff blir det ringträning! Annika ska agera domare och vi och paret som har Hiros bror (de bor i Karlskrona) ska åka dit och öva! Det ska bli jättekul, men jag är hur nervös som helst! Redan nu! Och det är ändå inte ens på riktigt! Jösses Amalia, undrar just om alla var så nervösa inför sin första utställning..!

I bakgrunden av bilden ser ni "Zaffa", en maremmano abruzzese, som är en av Annikas hundar. På träningsträffan så lekte och busade hon och Hiro hur mycket som helst! Och det är minsann ingen liten hund! Dessutom bokstavligen talat så hängde sig Hiro i henne, och hon bara fortsatte busa och leka... Vad är det nu igen de säger i Alvedon-reklamen... "Är man stor och starkt måste man vara snäll"

På väg hem från Malmö hoppade jag också in en supersnabbis på Ikea medan Hiro och Kim gick en liten sväng. Det blev bland annat två nya nattduksbord som vi såklart skulle skruva ihop senare på kvällen när vi kom hem. Som alltid så trivs Hiro helt klart bäst när han är "mitt i smeten" och i centrum, så självklart tyckte han att hans hjälp behövdes när vi skulle montera ihop dem... Hans nos var verkligen överallt! Han luktade på allting och snokade runt bland kartongerna! Tills sist fick vi i alla fall ihop dem! Det är jättemysigt, men inte alltid så praktiskt att ha en "fyra-ben-och-svans"!

 


16/9 Det var en gång en tändsticksask...

Ungefär så här såg den ut efter 30 obevakade sekunder medan jag var uppe och hämtade en bok!

Hiro har aldrig någonsin tagit något från ett bord innan, för vi har redan från början lärt honom att han inte får det... Därför var jag väl kanske inte direkt överlycklig, men ändå ganska glad för att han inte åt upp någonting (för er som undrar ska det vara 45 tändstickor i en liten solstickan-ask, och JA jag räknade om dem två gånger så jag skulle vara helt säker på att han inte satt i sig någon av dem!)

Bus, bus, bus! Säger jag bara!

Som tur var ska vi snart till Malmö igen! Då kan han få busa av sig!

12/9 Sofiero-utställningen!

Tidigt, tidigt stod klockan på..! Som alltid när man ska iväg på något spännande! Hiro höjde knappt ens ett ögonbryn när vi gick upp och började stöka, han låg lugnt kvar och sov - säkerligen helt på det klara med att vad vi än höll på med så berörde det i alla fall inte honom, vi skulle säkert ge oss och sluta snart eftersom det var så tidigt på morgonen...

Så blev det ju givetvis inte! Till sist fattade i alla fall Hiro att det serverades frukost så han drog sig lite sömnigt till köket, sträckte på sig och satte i sig frukosten och lite senare också sin yoghurt med nötfärs... Riktigt tidigt på morgonen är Hiro inte alls lika intresserad av mat som han blir senare under dagen nämligen...

Hur som så stuvade vi in oss i vår lilla bil och färden till Helsingborg gick lika smidigt som alltid. Hiro älskar att ligga i baksätet och sova, så honom hörde vi inte ens en suck ifrån... Väl framme var de något helt annat givetvis! Då hade han sovit färdigt och hade massor av energi - och dessutom var det hundar runt omkring honom så långt ögat bara nådde. Hiro älskar verkligen allting som har fyra ben och svans, och han är helt övertygad om att allt och alla måste finnas till enbart för att leka med honom såklart!

Det här var ju Hiros andra utställningen eftersom vi ju var på Ronneby-utställningen också... Och det var verkligen stor skillnad på honom! Nu kunde kan koppla av inne i buren och ta det lugnt, han till och med sov! Förra utställningen ville han bara leka, busa och nosa! Han skällde inte heller mer än någon enstaka gång... Självklart kunde vi inte lämna utställningen utan att skämma bort vi lilla älskling, så när vi åkte hem hade vi med oss leksak, ny fäll, nytt koppel, Hiros första halvstryphalsband, vetegroddsolja och dessutom såklart godis till honom! Vi köpte också nytt utställningshalsband eftersom hans första redan är alldeles för litet! På det hela taget var det en mycket trevlig utställning! Annikas tik "Hira" fick sitt första cert och "Sami" fick sitt efterlängtade championat!

Direkt efter utställningen åkte vi till Lund där en av mina kompisar ifrån högstadiet och gymnasiet, Nina, väntade med underbar middag! Det var första gången vi såg hur hon bodde, och det var verkligen jättemysigt! Hiro var lite buse som alltid, men kanske charmade han henne lite i alla fall, hon gillar ju verkligen hundar så...

Lastbilsmaskot!!

Så här brukar det se ut när jag lämnar lastbilen för att gå in och lasta eller lossa på terminalen!
Men de är ju så sött nät Hiro kikar ut genom fönstret var jag ska någonstans, men de e ingen risk att han hoppar ut iaf för höjdrädd är han ju. :-P  när jag kommer tillbaka så brukar Hiro sova eller bara ligga på golvet i lastbilen.
Sen när man kör Karlskrona innerstad, inne bland alla butiker och gågator så får man ju hur många frågor som helst om vad de e för ras, och att alla tycker han e så söt
.

Åka Lastbil!!!

Nu när Emma går mkt i skolan så får Hiro följa med mig om dagarna i lastbilen.
De e tur att han inte blir åksjuk iaf, för han e med mig från 7 på morgonen till 4 på eftermiddagen.
Nu glömde man ju att ta kort när man åkte i den stora bilen men efter som han nästan alltid kommer att följa med mig på jobbet så finns det ju fler chanser att ta kort på;P

RSS 2.0