30/6 Första valptanden tappad!

Idag har Hiro tappat sin första valptand! Det är den vänstra framtanden i överkäken... Och det ska faktiskt bli ganska skönt att han, inom några månader, har tappat alla de små sylvassa valptänderna, för ojojoj vad ont det kan göra ibland när man leker med honom och han blir lite för ivrig!

I övrigt har vi också för första gången lämnat Hiro ensam hemma, det var igår det... Vi var tvugna att åka och handla båda två, och det kan jag be att få tala om att det var inte ett dugg poppis! Vi satte ner buren i köket så att han såg ytterdörren och så fick han ett smarrigt kex precis innan vi gick. Han var trött för vi hade gått en sväng precis innan och innan dess hade det varit massa lek och bus... Men när kexet var slut, då blev Hiro sur! Vi hörde honom skälla och föra oväsen redan när vi stod vid bilen på parkering - innan vi hade åkt ens! Och det var inte tystare när vi kom hem, nästan en timme senare! Vi tänkte att han skulle få lite tid på sig att lugna ner sig och somna, och enligt grannen så hade han i alla fall inte fört liv hela tiden, han hade varit mestadels tyst - men i alla fall! Någon gång måste man ju börja lämna dem ensamma... Och det här var alltså första gången, annat än då tvättstugan, brevlådan osv...



Dock växer vår lilla älskling så det bara knakar! Det är knappt att man kan förstå att han varit så liten, liten när vi hämtade honom...! Man sitter och tittar på kort, och begriper inte riktigt var någonstans det började gå så där fort!


27/6 Sommarens sista träningsträff, och äntligen hemma igen!

Nu är jag alltså hemma igen ifrån seglatsen i haven runt Danmark! Det var som alltid en fantastisk upplevelse! Jag bara älskar att segla ombord på Fulton, och att göra just den här blind-campen är bara fantastiskt! Men jag har såklart saknat mina båda älsklingar otroligt mycket, både Kim och Hiro! Mamma frågade mig vem av dem som blev gladast över att jag kom hem, och jag får väl säga att det blev lika! Hiro viftade så mycket på svansen att hela hunden viftade, och Kim kom med röda rosor! Inte helt fel!

Och dagen efter hemkomsten (läs idag) var vi alltså på sommarens sista träningsträff hos Annika i Malmö. Jösses vad Hiro har växt! Nu är han nästan lika stor som sin mamma Miko! Som alltid fick vi också en massa bra tips av Annika på vad vi ska tänka på och vad vi ska träna på... Så nu är det sommaruppehåll och nästa gång vi träffas är inte förrän i augusti. Det ska bli kul att träffa de andra valparna och deras ägare igen och se hur det har gått för dem. Vi tycker såklart som alltid att Hiro är störst, bäst och vackrast - och han börjar faktiskt också bli hyfsat väluppfostrad :-)

Snart är det dock sommar och semester på allvar, och det är tänkt att en hel del tid ska spenderas vid morfars sommarstuga utanför Hultsfred, i och ikring Vetlanda där vi har släkt och vänner samt här i Karlshamn då såklart, bland annat under Östersjöfestivalen. Vi ska också ge oss iväg och paddla kanot och bo i tält några dagar. Som alltid så ska lilla Hiro såklart med överallt! Det gäller att han får uppleva så mycket som möjligt nu medan han är liten så att han inte blir rädd för någonting som vuxen. Hitintills har det gått superbra, men vi får väl se vad han gillar flytväst osv!

25/6 Längtar!

Imorgon kväll kommer min Älskling hemm. BÅde jag å Hiro saknar hene, för Hiro letar efter henne varje gång vi varit ute. Men till hans besvikelse så är hon inte någon stans. Men imorgon älskling så ses vi.

Hiro med ett ben när han är 6/5 vecka! Nu när han får ett ben så tar det inte många dagar innan de är uppätet. Men visst e han söt på den bilden. Fast nu är han lite större och mycket sötare!

24/6 Varmt ute!!

Igår var det riktigt varm ute närmare 35 grader visade termometern i solen! inte konstigt att Hiro var varm. så när vi gått på en lång promenad vid havet, så bara flämtade han när vi kom hem igen. Jag tänkte jag startar väll ac lite så blir det lite kallare i lägenheten. Så när det blivit lite kallare så sprang Hiro iväg å jag tänkte vill han ut igen, men nejdå han låg framför ac:n precis där det blåste kalluft.Han börjar bli rätt så röd nu lilla Hiro

Jag förstår att han tyckte de var skönt å ligga där för de var väldigt varmt i lägenheten också! Ursäkta den dåliga bildkvaliteten men Emma har med sig digitalkameran till Danmark, så det får duga med min mobilkamera på 2 megapixel. Men nu är det inte långt kvar till min ÄLSKLING kommer hem efter 5 dagars segling på den tre mastade skonaren FULTON.

22/6 Så SÖT man kan vara då!

Nu när Emma inte är hemma å håller denna bloggen uppdaterad så får la jag försöka göra de;P Idag har det var aldeles jättevarmt ute, för jag höll på att dö i värmen trots att jag hade shorts, då förstår jag att om man nu har päls som Hiro har då borde de bli ganska så mkt varmare. Så när vi kom hem och jag hade tagit av honom halsbandet så sprang han direkt till vattenskålen som han brukar göra, fast denna gången så var det lite annorlunda för att Hiro satte nästan i sig hela skålen med vatten!! Sen gick jag å satte mig vid tv:n och lilla Hiro som inte är så liten längre ville upp i den andra soffan så jag lyfte upp honom, så han fick lägga sig där. Efter kanske fem minuter så sov han som en STOCK i nästan två timmar!!


20/6 Ett litet skutt...!

Det var precis vad Hiro gjorde nyss, och helt plötsligt var han uppe i soffan - själv! Det var första gången! Det gick hur lätt som helst! Ena sekunden bara stod han på golvet nedanför soffan, och nästa sekund satt han så förnöjt bredvid matte och såg lycklig ut! Vilken liten vilde! Hur ska jag kunna lämna honom en hel vecka?!

För det är just precis vad jag ska göra nu på måndag... Då bär det nämligen av till Danmark för en veckas segling ombord på den tremastade skonaren Fulton med hemmahamn Marstrand. Hon är byggd 1915, 38 meter lång och heeeelt underbar! Just vecka 26 hyrs hon av Lions Sønderborg och ombord hålls Fulton Blind Camp 2009 - precis vad det låter som, ett seglarläger för 21 blinda deltagare! Det kommer även att finnas tre seende assistenter ombord, men det är jag som på något sätt ska få lägret att bli en succé, och samtidigt ha ansvaret för det! Hjälp! Eller något! Alla tidigare år har jag visserligen varit huvudledare med det mesta ansvaret, men i år är jag verkligen ensam ansvarig ombord! Nåja, det kommer säkerligen att ordna sig till det bästa :-) Och det ska bli precis lika kul som alla andra år! Jag älskade verkligen att få segla med Fulton! Det är helt sjukt att man kan älska att jobba gratis under större delen av dygnets timmar, men så är det verkligen! Det finns nästan ingenting som slår att gå upp tidigigt, sova i hängkojor, sitta nattvakt, baka bröd mitt i natten, laga mat i en gungande kabyss, sova för ankar... Och tusen andra underbara saker med Fulton!

Nåja, bland de saker som är bättre än Fulton hör ju självklart mina båda älsklingar! Det kommer att bli svårt att lämna lilla Hiro och Kim är i Karlshamn medan jag är borta och seglar... Men som tur var är det ju bara en vecka och sedan kommer jag hem till dem igen! Och under tiden jag är borta så har jag ju haft ytterligare underbara upplevelser med Fulton! Och Kim och Hiro har hunnit med en massa bus, lek, promenader och hyss ;-p

19/6 Var är Annika?!

Idag är det midsommarafton, och vi har såklart varit och sett på när de reste midsommarstången, spelade dragspel osv. Det var inte bara en massa folk, utan också en hel del hundar - mycket nyttigt för Hiro! Han var faktiskt jätteduktig, nyfiken såklart, men ändå inte för på eller för jobbig. Som vanligt är det en massa som frågar vad det är för ras, och ytterligare två personer (en pensionär och en liten flicka som nyss lärt sig prata) trodde att han var en katt, stackarn! Han som är så fin! Nästen 14 veckor gammal är han, men han väger 6900g! Nästa två kilo mer än av vad pappa Kaito vägde när han var lika gammal...

Som vanligt, eftersom det är midsommarafton, har det ju regnat i omgångar, och under en av dessa passade vi på att titta på filmen som vi fick av Annika med hela F-kullen! Jättemysigt var det, men det allra roligaste var väl ändå Hiros reaktion! Tre gånger under filmen så gör Annika sitt speciella ljud som hon använde för att kalla på valparna och ropade hans namn efteråt. Första gången hann vi knappast fatta vad som hände innan Hiro som ett skott hade flugit upp från mattan där han låg och tuggade på sin tuggis och var ute i hallen och köket och förtvivlat letade efter Annika! Ytterligare två gånger for han upp på samma sätt när Annika ropade på honom i filmen, och han var så förvirrad och förstod inte alls var vi hade gömt Annika! Han hörde såklart att ljudet kom ifrån tvn, men tv och telefon det är två saker som Hiro inte alls begriper vad de ska vara bra för...!

Högtalarnas väldigt roliga placering på bilden kan förklaras med att Hiro bara älskar att sätta tänder och klor tyget som är spänt på framsidan, men som den väluppfostrade lilla sötnos han är (hmm..! ;-p) så har han redan lärt sig att han inte får sätta upp tassarna på något bord, så därför låter han faktiskt bli dem när de står där uppe! Jaja, någon gång blir han väl så stor att man kan flytta ner dem på golvet igen, där de egentligen hör hemma.. de ser väldigt stora och väldigt malplacerade ut där uppe!

Hiro börjar också bli stora killen! Numera har han inte "bara" vuxenpäls på svansen, utan han har också fått ett brett sträck längs ryggen med den lite rödare och strävare vuxenpälsen! Hjälp! Vart tog tiden vägen?! Han är så stor och fin, så man kan ju bara inte låta bli att vara stolt över honom, men samtidigt känns det lite sorgligt att den mjuka valppälsen ska försvinna så fort! Stor, det kommer han ju att bli oavsett, men ibland kunde minsann den första valptiden fått vara något längre!

15/6 Chokladmjölksmarinerad valpis!

Ja, stackara lilla hund, det var precis vad han blev! Inte för att han själv verkade ha så mycket emot det, han hade fullt upp med att försöka slicka i sig så mycket han bara kom åt innen någon hann hejda honom! Till historien hör kanske varifrån chokladmjölken kom, nämligen ifrån min yngsta brors kompis som råkade vara där vid kvällsmaten. Han lyckades spilla ut ett helt oboy-glas, och en hel del av det hamnade över Hiro när det åkte ner som ett smärre vattenfall över bordskanten! Det var inget annat att göra än att stoppa hunden i badkaret och skölja av honom ordentligt, sur mjölk luktar ju som bekannt inte så gott! Hiro har visserligen varit inne i vår dusch en massa gånger, men badkaret var inte någon favorit, kanske för att det var kanter på det så att han inte kunde ta sig ur själv. Hur som var han snart avsköljd och blev i alla fall någorlunda torkad på handduk innan han smet iväg och ville klara av resten av torkningen själv ;-p Han såg dock helt bedrövlig ut när han var blöt! Han "krympte" flera storlekar där på  några sekunder och såg riktigt liten och ynklig ut! ;-)


13/6 Vetlanda-besök!


Den här helgen tillbringas i Vetlanda hemma hos min mamma. Där finns också sambon Tomas och småbröderna Marcus och Victor - och Tomas hamiltonstövare Speja! I början när vi kom undrade hon nog vad det var för ett litet monster vi hade med oss den här gången, men efter en trög start tinade hon upp och lekte och busade med vår lilla vilde Hiro på trädgården. Hiro har också fått träffa Alice och Zigge som är Kims pappas hundar samt en hel del släkt och vänner till oss - vilket han tycker är jättekul! Imorgon ska vi hem till min pappa och träffa Yvonnes lilla Nelson, så han har haft en hel del lekkompisar här minsann! Kanske därför som han sover så gott om nätterna ;-)

7/6 "Jag ska i alla fall inte ha någon hund i sängen..."

Om det var någonting jag verkligen sa innan vi skaffade hund så var det "Jag ska i alla fall inte ha någon hund i sängen..." Därför existerar inte nedanstående bilder... ;-p Alltså de där ögonen är LIVSFARLIGA!

Däremot hade vi suuuupertrevligt igår på Chonix kennelträff! För bilder så är det bara att surfa in på Kennel Chonix blogg! Idag är också sista inlämningsuppgiften inför sommaren inlämnad vilket innebär att det nu blir super duper mycket mer tid till Hiro ;-p




5/6 Promenadstatistik ;-p

ca 95% av förbipasserande - "Såg du hundvalpen..? Guuuuu va söt!!"

ca 75% av förbipasserande - "Ursäkta, men jag måste bara få fråga, vad är det för ras? Shiba? Det har jag aldrig hört talas om..."

ca 90% av all förbipasserande tonårstjejer - "Åhh, vad söt hund! Vad heter han?"

ca 80% av alla förbipasserande unga killar - "Jävlar, snacka brudmagnet!"

ca 100% av alla förbipasserande - STORT LEENDE!!


3/6 Veterinärbesök för vaccination

Idag har jag och "busen" varit hos veterinären..! Och jag kan bara säga att det gick jättebra! Hon tog upp honom på bordet och kände lite på honom och tittade på tänder och lite sådant... Hon var jätteduktig och tog det lugnt med honom och Hiro tyckte att det var helt okej :-) Efteråt var det dags med sprutan och jag hade bett henne att inte ge honom den på bordet eftersom vi ju planerar att ställa ut honom och då ska ju bordet vara något positivt och kul ;-) Jag kan bara säga med facit i hand att det hade absolut inte spelat någon som helst roll, för Hiro märkte inte ens att han fick någon spruta... Han fick godis framför nosen av henne, och märkte inte ett dugg av sprutan, så det kan ju inte ha gjort så där värst ont precis ;-D

Vi har såklart också varit ute på en massa promenader med Hiro i det fina vädret, det märks verkligen att det börjar bli sommar nu..!

2/6 Morgonpromenad vid havet

Igår blev det morgonpromenad vid havet! Och i vilket väder sen! Klockan sex på morgonen kunde man utan att frysa gå i shorts och linne! Det känns verkligen att sommaren är på ingång nu! Och gissa om den är efterlängtad! Det ska bli så skönt att få vara lite ledig och få tillbringa ännu mer tid med lilla Hiro såklart ;-D Hiro är väldigt fascinerad av fåglar och andra smådjur, och när vi var ute så upptäckte han för första gången att det fanns fåglar i havet också! Hans min var obeskrivbart komisk när han stod och tittade på en fågel som legat stilla i vattnet och sedan helt plötsligt bara flög därifrån! Så söt!

Just nu ligger han och tuggar på en tuggis, och jag borde fortsätta med pluggandet - det ska bli så skönt nu på söndag när det faktiskt blir sommarledigt ifrån plugget! På lördag blir det kennelträff hos Annika också ;-D Då får vår lilla vilde träffa brorsan och såklart en massa andra vackra shibor! Och imorgon eftermiddag blir det vaccinering hos veterinären :-s Läskigt värre, men det är bara att bita ihop och låtsas vara lugn ;-)

RSS 2.0