14/3 Världens vackraste shiba fyller 1 år!! =)

Idag är min lilla kille ett år gammal! Jösses, vart tog tiden egentligen vägen?! Det känns som om det var igår som han låg i min famn på väg hem ifrån Kennel Chonix i Malmö och gnällde efter mamma "Miko" och syskonen... Och idag fyller den lilla charmören redan 1 år! =D  Han har blivit så stor och ståtlig sedan vi hämtade hem honom som liten valp! Han är minsann världens vackraste shiba! (I alla fall om matte får säga det själv... ;-p)

Dagen började såklart med ett litet morgonpaket och sång för födelsedagsbarnet så som brukligt är! Min älskade shiba ska givetvis ha världens mysigaste födelsedag!

Paketöppning är en konst som Hiro är mycket duktig i..! Undrar just vad detta kan bero på... För aldrig kan det väl vara som så att matte är duktig på att skämma  bort sin älskade lilla shiba-kille!

Redan efter några sekunder rök både papper och snöre, och Hiro kunde belåtet konstatera att innehållet var en utav hans favoriter - ett oxöra! =)  Antagligen luktade det "gott" eftersom pappret rök av så fort! Det var precis att jag hann få några foton...

Sedan var det inget annat än innehållet i det paketet som gällde för Hiro en stund. Han låg under vardagsrumsbordet och tyckte att livet var allmänt bra!  =)
Direkt efter att örat var slut var det dock dax att hoppa upp i fönstret och sätta sig och kika ut för att se om det gick några skumma typer eller hundar utanför, men där hann lill-killen inte sitta särskilt länge innan det var dax att svansa efter matte ut i köket...
Så fort någon av oss är i köket måste Hiro givetvis vara med och se till att allt går rätt till, det vill säga se till att han får provsmaka så mycket som möjligt! Just idag var det ju dock till lilla Hiro som jag ställde mig och gjorde en liten födelsedags-bakelse! =)

Till "tårtbottnar" blev det blodpudding och emellan dem fick han kyckling, nötfärs och på toppen leverpastej så jag kunde trycka fast lite hundgodis som dekoration. Smaskens tyckte minsann den lilla vilden! =D


Efter tårtan kom det ännu mera paketer såklart! =) Är man världens bästa hund/kompis/familjemedlem så ska man ha massa paketer! Så är det bara! =)

 

 

 


4/3 Promenix längs havet i vårsolen tillsammans med Hiros nya kompis Robin! =)

Idag har vi varit ute i helt underbart väder minsann! Solen sken från en klarblå himmel och livet kändes helt fantastiskt där längs strandpromenaden! Bra sällskap hade jag också, för idag var det inte bara jag och Hiro som var ute och promenixade utan vi fick sällskap av underbara Robin som aldrig har långt till skratt =)  Robin är dessutom Hiros nya lekkompis! Så fort han kommer i närheten sätter nämligen Hiro fart, letar rätt på närmaste leksak och hoppar och skuttar sedan, ivrigt svansviftande, fram till Robin för att leka. Dom är rätt lika dom där två faktiskt, precis lika kaxiga båda två ;-)  Kanske är det därför som de går så bra ihop :-p
En annan Hiro-favvis är Martin ute i "huset i skogen" som jag definitivt tycker är ett mer passande namn än Bräkneboda Gods ;-p  "Huset i skogen" låter så fint och mysigt, precis som det är där =)  Det Hiro tycker är allra bäst med huset i skogen, näst efter att ligga i soffan bredvid Martin och mysa, är helt klart att det, då och då, "växer" korv på golvet när Martin tror att matte inte ser på... Detta ser matte lite genom fingrarna med, vilket såklart gör att Martin blir en ännu större idol i denna hunds bruna och oemotståndliga ögon. En annan favoritsysselsättning hos Martin är att sno eventuella kvarglömda petflaskor som står i Hiro-höjd och leka med dem, jaga dem och tugga sönder dem till oigenkännlighet =)  Efter en kväll tillsammans med Martin och Robin sover dock denna lilla sötnos som en stock! =)

RSS 2.0