26/8 Ubåtsjakt!! =)

Idag råkade jag och Hiro vara ute på promenix precis samtidigt som militären hade ubåts-övning... Först verkade Hiro inte ha så mycket emot det där svarta konstiga som låg i vattnet. Han har ju åkt båt innan, så det var ju inget nytt precis. Men när ubåten kom för nära ilsknade han till och visade lite humör minsann... Han skällde på ubåten! Hiro insåg såklart inte det komiska i situationen, men många av de som var runt omkring smålog roat när en väldigt liten hund skällde på en väldigt stor ubåt..!

Hur som så skulle ubåten preics börja backa när Hiro började skälla, den var kanske bara 15 meter ifrån land och navigeringsövningen var klar. Stolt såg Hiro hur ubåten blev mindre och mindre, för att till sist försvinna ut till havs!  Gissa om han var lycklig och kaxig sedan! Svansen gick som en propeller ungefär! Tyvärr så hade jag, tillsammans med många runt omkring, alldeles för roligt för att hinna fiska upp kameran (läs mobilen, kameran låg som vanligt glömd hemma) men jag tänkte i alla fall slänga in ett kort på "bråkstaken"...  ;-p


Hiro gillar havet lika mycket som jag Kim tror jag, och det är ju bra det! Vi vill jag faktiskt bo vid havet  =)  Det blåser skönt på honom när det är för varmt ute, men det händer också en massa annat spännande vid havet! Och nu snackar jag inte militärövningar, för dem ser vi så ofta att det inte är speciellt spännande längre...


...nej, en morgon så hade vi Tre Kronor utanför köksfönstret när vi vaknade! Så kul att få se! Det var man verkligen inte beredd på! Och nu så pratar jag ju såklart inte om något så fjantigt som hockeylaget, utan om henne. Briggen Tre Kronor af Stockholm såklart! Gud vad vacker hon var där hon låg! Så stor och ståtlig! Jämför bara med människorna runt omkring..! Gissa om man längtade tillbaka till alla underbara seglatser med Fulton! Det finns ingen större frihet än att vara mitt ute på havet, utan land eller andra skepp i sikte. Först när man har upplevt det inser man hur begränsat livet i vanliga fall är. Och var som är äkta frihet. Jag kan inte tänka mig att någonsin bo långt ifrån havet. Havet är största friheten för mig, och så lugnande och vackert att se - även när det är upprört. Vid havet vill jag definitivt bo, och jag är så glad att Kim och Hiro också älskar havet!  =)



I övrigt så har Hiro kommit på något nytt, han ska sitta i fönstret och titta på när Kim cyklar iväg till jobbet, som en annan katt..! Jag tror nästan han är hälften katt för kommentaren man får när Hiro leker är "han låter ju som en katt" och han bara älskar att balansera omkring på ryggstöden och armstöden till sofforna... Dessutom då det här med att sitta i fönstret och titta ut...! Men söt det är han minsann så det räcker till och blir över..!  =)  Vi älskar honom så mycket!


22/8 Mer eller mindre en allmän uppdatering...

Ja, nu är den här sommarens semester slut, och det är dags att återgå till alla normala aktiviteter och rutiner igen. Det har varit så mysigt med lilla Hiro under den här sommaren!

Den 9 augusti var vi på Ronnebyutställningen. Det var Hiros första hundutställningen någonsin, och han var helt till sig i början och nosade och kikade precis överallt - för det fanns ju hundar överallt runt omkring honom! Han fick också träffa sin bror Miki från Karlskrona.

Den 14 augusti blev lilla Hiro fem månader gammal, och han är busigare än någonsin! Det är så mycket energi i den lilla busen, och det är så kul att se honom utvecklas!

Just den här helgen är Kim iväg med jobbet och har lite kul, så varje gång vi har varit ute på en promenad så springer han omkring och letar efter honom. Det är lite gulligt, men Kim kommer ju inte hem än på ett tag. Fast i eftermiddag kommer Evelyn och skämmer bort honom istället och så ska vi ha lite mysig tjejkväll för oss själva medan grabbarna är borta och roar sig.

Snart börjar skolan igen, och det ska bli kul. Hiro kommer att få åka med Kim på jobbet lite mer än han har gjort nu, men jag tror inte att han dör av det precis. Han trivs bra i lastbilen =)  Så länge Hiro bara får vara med så är han nöjd med det mesta här i livet! 


8/8 Shibaträff i Malmö!

Idag har vi alltså varit på shibaträff hemma hos Annika i Malmö. Det var verkligen en massa underbara shibor, och minst lika många shibaintresserade människor ;-p  Jag kommer så väl ihåg första gången vi besökte Annika. Det var på en Kennelträff i slutet av maj. Då var man så överväldigad över att det var shibor precis överallt. Numera är det mer så att man inte kan sluta titta på dem för att de är så vackra. Det känns konstigt att det bara var drygt ett år sedan vi var hos Annika första gången! Nu kan man verkligen inte tänka sig livet utan en shiba! Trots det har lilla Hiro bara bott hos oss i knappt tre månader, även att det känns som mycket mer! Vi har hunnit med så mycket mysigt tillsammans på den här tiden! Och vi älskar vår lilla shiba-kille så otroligt mycket!


Här ser ni några av alla de shibor med ägare som kom till shibaträffen! Det var helt klart mest röda shibor, även om det fanns några black and tan och en cremefärgad också.

Shibor så långt ögat kan nå! Det här är verkligen världens vackraste hundras!

Det naturliga resultatet när tre kullsyskon försöker leka fast de är kopplade... Trassel!! På bilden ser ni ter av fyra valpar i Chonix F-kull. Valparna är nu 4½ månader gamal. Den vita tiken kallas Sayo och bor någonstans i Lund tror jag. Den mindre röda hanen kallas Miki och bor i Karlskrona. Hiro är, som alltid, störst!



Till sist tyckte visst till och med Sayo och Hiro att de kunde ta en paus och lugna ner sig i värmen..! Det var jättefint väder och supervarmt, skönt att det inte var regn, men jag förstår varför Hiro var så trött på vägen  hem!

7/8 Äntligen lite bilder!

Det har ju blivit lite upp och ner vänt här på bloggen nu under semestern... Jag har inte alltid haft tillgång till varken internet eller min bärbara dator, så även om det då och då kommit en uppdatering på bloggen har det ju saknats bilder! Jag ska försöka ta igen det i det här inlägget, och sedan ta mig i kragen och alltid sätta in bilder samtidigt med inläggen ;-p


Om det är någonting som Hiro definitivt inte vill vara utan så är det sin älskade gosekanin "ninisen". Hiro vet vad han heter och går och hämtar honom, han sover alltid med ninisen och bär ofta omkring på den :-) Ikea-kvalité!


Så var det ju det där med hundar och sängar..! ;-p Dumt nog trodde jag att det skulle kunna gå att motstå Hiros underbara bruna ögon... Totalt omöjligt såklart! Här ligger Hiro gärna en stund på morgonen innan vi har gått upp...



Äntligen ett ställe där Hiro fick gräva så mycket han ville utan att någon blev sur för det! =D Och gräva, det gjorde han minsann..! Hur länge som helst, och lite till! På fotot syns också min yngsta lillebror Victor och Kim.


Hiro och Victor i Bjerken...


Har är garanterat inte skotträdd i alla fall! Här testar Kim lite luftgevärsskytte... Hiro ligger lugnt kopplad lite längre bort och tuggar på en tuggis... Vadå? Smällar? Ska man va´rädd för sånt..?


Hallonplockning! Skittråkigt, tyckte Hiro, men gott med rårörd hallonsylt och våfflor resten av året tyckte husse och matte!


Här låg jag och sov en stund på dagen... Matte tyckte dock att det verkade skumt att ha vattenskålen som huvudkudde... Vadå, hur bekvämt som helst ser ni väl..?


Nere vid havet... Här är en av mina och mattes favoritplatser... =D


Matte försökte ta kort på mig med lite snygga blommor i bakgrunden... Ha, jag hade mycket hellre gått och luktat där för att se om det inte var någon annan liten hund som varit där före mig..!


Bara en fin bild på lilli mig, säger matte... Promenader, det gillar jag... Men att det alltid ska vara så mycket fotograferande..?


En bild från havskanten igen... Min matte, hon gillar havet hon... Kanske är det därför det så ofta blir en promenad åt det hållet.. Eller också är det för att det är så fint... Det är det faktiskt... Riktigt vackert... Och så gott det luktar sen :-)

RSS 2.0