29/6 Trött vovve!

Just nu ligger världens vackraste shiba och sover i soffan bredvid mig under tiden som jag gör något jag borde ha gjort mer regelbundet - blogga! Men nu är faktiskt skolan över och med "bara" ett jobb att tänka på så har jag all tid i världen att blogga mer regelbundet!

Idag har Hiro varit på dagis, såklart. Han ligger just nu och snusar och sover så gott här bredvid mig. Att gå från att vara hemma själv oftast och bara leka med kompisar ibland till att ha hund-kompisar runt sig hela dagarna i ända är såklart en omställning som tar en massa energi! Fast han verkar i alla fall fortfarande ha väldigt kul på dagis, och det är ju onekligen huvudsaken! I helgen blir det massor av mys för vår lilla fyrbening tillsammans med mig och Kim såklart. En och annan mysig utflykt är inplanerad trots att det tydligen ska regna hela helgen. Trist, men sånt är väl livet. Det kan ju inte vara fint väder jämt.

Vi har också försökt börja planera sommaren. Jag ska ha semester i år! Första gången någonsin som jag har betald semester, och det ska bli helt underbart! Det kommer att bli en massa mys för oss och vår lilla fyrbening! =)

28/6 Hiro börjar dagis!

Ja, precis så är det. Nu har jag nämligen läst färdigt och eftersom jag inte längre är hemma och pluggar hela dagarna utan nu pendlar till och från Karlskrona där jag precis har fått ett nytt jobb så behövde vi såklart göra något för att Hiro fortfarande skulle få bra dagar med mycket sällskap. Lösningen blev Tassa På hunddagis här i Karlshamn efter ett besök där. Personalen är supertrevlig, de jobbar med moderna metoder och Hiro gillade det redan första gången vi var på besök där. Förra veckan så gick han på inskolning och fick sakta med säkert längre dagar, den här veckan är det tänkt att han ska vara där hela veckan! Ni som är nyfikna kan kolla in deras hemsida eller också deras facebook-profil som uppdateras så gott som dagligen.

https://www.facebook.com/pages/Tassa-P%C3%A5/181918125168098

http://www.tassapa.se/

Hiro fann sig snabbt tillrätta och nu gnyr och gnäller han för att få komma in på dagis redan vid infarten, han vet precis vart han är på väg! På dagis har han hittat flera hundkompisar och de går mysiga promenader med såklart. Jag älskar såklart hundar, tänk att få ha ett sådant jobb där man får träffa underbara vovvar hela dagarna i ända! Men jag antar att man måste vara bra modig för att våga starta upp en sådan verksamhet i en så pass liten stad som Karlshamn. Jag tror, och hoppas, dock att det går bra för dem. Till vintern ska de i alla fall flytta till nya, och större, lokaler. Det är i alla fall väldigt skönt att veta att han har det bra under tiden som jag och Kim jobbar och att han får mysa med personalen där och leka med sina hundkompisar under tiden som vi är och jobbar. Till hösten är det också tänkt att Hiro ska börja på en "kantarell-kurs" om han har lugnat ner sig tillräckligt mycket för att kunna koncentrera sig vill säga... Trots att han snart är 2,5 år gammal så känns det som om han fortfarande är valp, för han är busig, lekfull och valpig i sättet och leker gärna dagarna i ända med andra hundar!

Nej, nu är det dags för en liten kvällspromenix innan det blir sängen för oss!

23-26/6 Midsommar i Bjärken!

Mysigare midsommar än årets får man leta efter!

Sent på torsdag kväll, efter det att Kim slutat jobba, satte vi oss i MGn och körde drygt 20 mil härifrån till Hultsfred där morfar har sommarstuga! Väl framme möttes vi av hela familjen - alla syskonen Ekström samlade på samma ställe, det är verkligen inte varje dag det händer! Hiro möttes såklart av Speja och Skrållan och sedan behövde vi ju inte hålla honom sysselsatt mer!

Den kvällen blev det mest sova, och Hiro gillade inte alls att bli instängd på ett annat ställe än de andra vovvarna utan klockan 5 på midsommaraftons morgon började han gnälla och gny "släpp ut mig jag vill leka!" Vilket varken jag eller Kim var särskilt sugna på just vid den tidspunkten... Hiro suckade och la sig till sist ner igen, men glad var han inte förrän vi släppte ut honom klockan åtta...



Midsommarafton inleddes med att vi gick en promenix allesammans - både människor och hundar - och plockade smultron och buketter med vilda blommor att ha på midsommarbordet. När vi kom tillbaka garnerade jag och Linda midsommartårtan, självklart med massor av jordgubbar! Efteråt blev det dags för attt fixa och trixa med all midsommarmat. Det är verkligen en utmaning att laga mat till nio personer i det köket! Men på något sätt så gick det såklart, och gott blev det!



Det var så länge sedan vi var i stugan och det är verkligen så himla mysigt att få vara där! Att gå ner till bryggan för att skala potatis eller att elda i öppna spisen och grilla mashmallows på kvällen. Att ha 15 meter ner till egen strand... Det har jag verkligen saknat!



Hiro passade såklart på att hoppa upp och lägga sig i soffan bredvid morfar! Att ha någon som sitter och klappar en i pälsen när matte och hussen far runt och stökar med midsommarmat är ju verkligen inte helt fel, tycker han! =) Det blev på det hela taget en mycket mysig helg med massor av god mat, kul att få träffa hela familjen och dessutom så fick Hiro och Skrållan verkligen busa av sig!

RSS 2.0