21/10 Visst är shibor smarta...!

Nu är det verkligen höst på allvar, här nere i Blekinge... Hiro trivs såklart som vanligt ute på promenaderna, men det märks definitivit att det har blivit kallare. Igår fick Kim bära upp kartongen med alla vinterjackorna ifrån källaren, så vi fryser i alla fall inte på våra promenader. Just nu så fryser man å andra sidan inte eftersom vi för fullt håller på med utställningsträningen. Tyvärr är andra hundar fortfarande mer intressanta än mig, men man håller sig ju garanterat varm när man ska springa i cirklar (dom börjar faktiskt bli cirkulära nu till skillnad från i början..!) med en liten buse bredvid sig... Att stå fint kan han iofs, men han tycker det är riktigt tråkigt..!

Nu i helgen när vi var i Vetlanda så dög det såklart inte att sova på golvet... Hiro är ju van vid att sova i vår säng nu... Och bushunden la sig faktiskt under täcket en stund..! Men där kan det vara nog tycker jag, jösses vad han kittlas..!

Fast nu var det ju egentligen inte detta som jag hade tänkt att inlägget skulle handla om, utan mer om hur smarta shibor är!! För det är dom verkligen! Kim har ju rätt så ofta med sig Hiro på jobbet, och där trivs Hiro alldeles förträffligt . Innan har ju Kim alltid vevat ner rutan så att Hiro kan sticka ut huvudet och se Kim när han stannar för att lasta och lossa, men nu har det ju blivit så kallt ute att Kim inte alls tycker det är lika kul att ha fönstret nere längre, så därför får det vara uppe hela tiden. Men shibor är minsann inte dumma..! Det tog inte lång tid för Hiro att klura ut att om han satte sig på Kims plats och tittade i backspeglen så kunde han se Kim hela tiden..! Smart vovve måste jag säga! Kim har inte visat honom det, utan han har själv räknat ut att Kim syns i backspegeln! Så himla sött! Bäst att Kim sköter sig på jobbet nu, för nu har Hiro minsann alltid full uppsyn över honom...! =)

18/10 Vetlanda

Nu i helgen så packade vi bilen för färd mot Vetlanda. I lördags var det bågskytte tävling för Kims del, å Emma var med som stöd åt lillebror Victor. Men detta är ju Hiros blogg! Han fick vara hos sin lekkompis Speja en hammiltonstövare.När tävlingen var slut så var det ju dags för Kim, Emma och Victor att åka till Hiro, gissa hon våran lilla Hiro blev glad när vi kom hem. På söndagen så hade Kims mamma bjudit ut oss på middag, å som alltid så skämmer Björn bort våran lilla Hiro med lerverpastej, som Hiro älskar.

13/10 Favoritplatsen...

Här ligger vår lilla sötnos och slöar på favoritplatsen... soffor är nice, det tycker Hiro!



11/10 Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder..!

I söndags blev det såklart långpromenix med valpisen... Det är inte varje dag som jag och Kim hinner gå en lite längre sväng tillsammans, så oftast får Hiro bara gå med en av oss. Därför är han extra glad och sprallig när vi följer med båda två! =)  Det spöregnade, men som tur var så finns det ju inget dåligt väder - bara dåliga kläder..! Regnkläder, kängor och tjocka tröjor åkte på och sedan gick vi! Hiro var superglad och brydde sig inte ett dugg om att det regnade på honom.










8/10 En liten sötnöt! =)

Nu är husse om igen iväg och kör lastbil, och matte sitte och är jättetråkig och knappar på sin himla dator igen... Datorer är bara bra när det gäller att blogga om lilla mig, de förstår ni väl..? I övrigt tycker jag dom är supertråkiga, det är ju mycket bättre när man leker med lilla mig! Att jag fick en superpromenix nyss och dessförinnan fick ligga och mysa och leka jättelänge har ju självklart lilla jag glömt för länge sen... ;-)

Just nu vräker regnet ner ute, och det blåser som bara den, och nyss gick vi i helt okej väder... vilken tur att vi hann in innan det började regna.. För att bli torkad om tassarna och sitta still när man kommer in, det är riktigt tråkigt de... Jag måste ju självklart in och snoka igenom hela lägenheten... Det skulle ju kunna vara så att husse eller någon annan kul typ har smitit in medan jag varit borta.. ;-p  Sådant är det ju självklart min plikt att direkt undersöka! =) Med eller utan leriga tassar såklart!

Nehe... Nu tänker jag verkligen gå och lägga mig och sova... Först världens bästa promenad och sedan middag på det... Eftersom inte husse är hemma så har jag ju en hel soffa själv =)  Det är minsann inte alltid lätt å vara liten och söt... Många som frågar efter mig! Inte så konstigt om man är söt och poppis! Igår frågade dom efter mig på husses jobb, jag har ju inte varit med på länge nu och kontrollerat så att han verkligen sköter sig! Det måste jag göra snart igen! =)  Kanske redan på måndag ;-p  För nog förstår jag ju att dom inte kan klara sig utan lilla mig där..!


7/10 Långpromenad i höstsolen!

Nyss hemkomna från en långpromenad längs havet, och mycket nöjda, både jag och vovven! Hiro ligger på mattan och sover, och jag sitter och slöar i soffan och funderar på om det inte är hög tid att fortsätta plugga nu ;-)  Men promenaden var ju bara helt oemotståndlig! Solen lyser, himlen är blå och det sitter trots allt fortfarande en hel del gröna löv kvar på träden, även om en massa mångfärgade yr runt i luften...

Det här blir andra hösten i Karlshamn, men hösten vid kusten är ändå helt okej... Det regnar inte alls lika mycket som det gör i Vetlanda, även om det såklart blir lite extra blåst. Hiro verkar tycka om hösten han med, tror jag det för nu är det ju inte lika varmt som det var för stackaren under sommaren.

Hiro kan som vanligt aldrig hålla tungan i munnen, utan den ska nödvändigtvis vara utanför..! Helst av allt ska den naturligtvis vara på mattes eller husses kind en tidigit morgon när Hiro tycker att det börjar bli dax för morgonpromenad och frukost. Eller kanske på golvet när man har spillt något gott... Eller på hela benen när man råkar ha shorts eller kjol på dig... Hans lilla kittliga tunga ska alltid vara precis överallt och iväg... Som det ska va om man har hund kanske..? ;-p

Nästa sommar kommer vår lilla shiba otroligt nog redan ha fyllt ett år! Han har bara en vecka kvar tills han är sju månader, så tiden verkligen springer iväg! Det känns som om det var nyss vi hämtade hem honom från Annika i Malmö... Det har varit supermysigt hitintills, och vi väntar på många långa år med mys, bus och lek! Han är den perfekta hunden verkligen..! Och vi älskar honom massa, massa, massa!


30/9 Årets första höstpromenad!


Idag blev det faktiskt årets första höstpromenad... Hiro sprang rung överallt och jagade alla löv som flög runt i blåsten och hade det allmänt kul... Helt plötsligt fanns det ju en massa löv på marken att sprätta i, jaga och riva...! Att det var kallare och blåste ganska mycket brydde han sig inte ett dugg om, han bara spetsade öronen lite extra, och nästintill vädrade tungan i blåsten..! Mycket kul, tyckte Hiro!

Sen när man kommer in så kommer det där med att torka tassarna, helt onödvändigt om man frågar vår lilla kille, men han sitter i alla fall snällt kvar i knäet tills vi är klara.. Måste man så måste man, så är det ju när matte eller husse säger till.. Eller..?

Just nu fortsätter vi med en massa utställningsträning så att han vet hur han ska uppföra sig sen på Malmö Valp.. han är så duktig när han vill, nu gäller det bara att vi bestämmer när han vill, och inte han själv...


RSS 2.0